Információk klíma vásárláshoz

Törvényi változások

Klímavásárlás előtt nem szükséges a telepítést végző vállalkozás által kitöltött telepítési tanúsítvány!!!

A telepíttetőnek elegendő arról nyilatkoznia, hogy a jövőben képesített vállalkozással telepítteti majd a megvásárolni kívánt készüléket.

Kormányrendelet módosítása 14/2015. (II. 10.) 2019. március 15. napján lép hatályba.


Klímaberendezések garanciális feltételei:
 


1 év teljeskörű, kiterjeszthető 5 évre
Garanciális feltételek: http://www.samsung.com/hu/support/warranty/

Figyelem! Az import készülék esetén a Samsung Magyarország kiterjesztett jótállása nem érvényes, tehát ezen készülékek regisztrációja nem fog plusz garanciát eredményezni!
Az általunk importált készülékekre (modell AR4500), melyet nem a Samsung Magyarországhoz forgalomba, cégünk 2 év teljeskörű + 3 év kiterjeszhető garanciát ad.

Az import készülékek Garanciális feltételei, és regisztráció: http://www.keszulekregisztracio.hu/samsung-klima-regisztracio 1 év teljeskörű, kiterjeszthető 5 évre3 év teljeskörű, kiterjeszthető 10 évre

Figyelem! Az import készülék esetén a Toshiba Magyarország kiterjesztett jótállása nem érvényes, tehát ezen készülékek regisztrációja nem fog plusz garanciát eredményezni!
Az általunk importált készülékekre (modell "Mirai"), melyet nem a Toshiba Magyarországhoz forgalomba, cégünk 2 év teljeskörű + 3 év kiterjeszhető garanciát ad.

Az import készülékek Garanciális feltételei, és regisztráció: http://www.keszulekregisztracio.hu/toshiba-klima-regisztracio2 év teljeskörű, a kiterjeszthető garancia modellenként változik. (lehet 5 és 10 év)2 év teljeskörű, kiterjeszthető 5 évre
Garanciális feltételek, és regisztráció: http://www.keszulekregisztracio.hu/korel-klima-regisztracio


 

 
3 év teljeskörű2 év teljeskörű
Garanciális feltételek: http://midea.hu/guarantee


 

Garanciális feltételek: http://panasonics80.hu/
Garanciális feltételek: http://www.klimaregisztracio.hu/gree

Garanciális feltételek: http://www.klimaregisztracio.hu/carrier

Garanciális feltételek: https://www.fisherklima.hu/kiterjesztett-garancia

Garanciális feltételek: http://www.tpk.hu
Garanciális feltételek: https://www.fujitsuklima.hu/kiterjesztett-garancia
Garanciális feltételek: https://www.daikin.hu)
2 év teljeskörű
garanciafüzet szakszerű kitöltése + évi egyszeri számlával, vagy munkalappal igazolt karbantartás.

Garanciális igényét minden esetben a beüzemelő szakemberen keresztül érvényesítse! 

A garancia érvényét veszti, ha Megrendelő a fizetési feltételeknek nem tett eleget, vagy ha a leírt szakszerűtlen használat és szerelés megvalósult, illetve,
hogyha a berendezést olyan személy helyezte üzembe aki nem rendelkezik erre vonatkozóan jogosítványokkal (zöldkártya).

Webáruházunk nem tartozik felelősséggel rendszertervezési hibából, szakszerűtlen szerelésből és mozgatásból, vagy nem rendeltetésszerű használatból eredő károkért.
A jótállás érvényét veszti, ha a leszállított berendezéseket jogosulatlanul helyezték üzembe, vagy átalakították.

Kérjük a vásárlás után, a mellékelt kezelési utasítást és a garanciafüzetet olvassa el, valamint a beüzemelést követően követelje meg a beüzemelő szakszervitől, hogy tartson oktatást a szakszerű üzemeltetésről.

Általános garanciális feltételek:

A jótállási idő: a 151/2003 (IX.22.) sz. Korm. Rendeletben a fogyasztói szerződés alapján vásárolt kötelező jótállással értékesített fogyasztási cikkekre, a vásárlás napjától számított 12 hónap jótállás érvényes, amelyet a vásárló a vásárlás helyén érvényesíthet számla vagy blokk felmutatása esetében. Vidéki vásárlás esetén postázva vagy futárral felküldve is intézhető a garanciális javítás. Ez esetben a visszaszállítás költségét a vásárló állja, amennyiben a fogyasztási cikk súlya nem haladja meg a 10 kg-ot.

A berendezés üzembe helyezése különleges szakértelmet kíván ezért, azt csak arra kiképzett szakember végezheti. A jótállási igény csak a helyesen kitöltött jótállási jeggyel érvényesíthető.

A jótállási igényt csak a berendezés tulajdonosa érvényesítheti, amennyiben be tudja mutatni a megfelelően kitöltött jótállási jegyet, a fizetési (számla, nyugta) és a beüzemelési bizonylatot. Az érvényesítés szempontjából nagyon fontos, hogy fel legyen tüntetve az üzembe helyezési szelvényen a beüzemelő zöldkártya száma és a neve (cég esetén pecsét).

A jótállási jegy megrongálódása, elhagyása, helytelen kitöltése, át- illetve kijavítása, a garancia elvesztésével jár!

Amennyiben a vásárolt készülék 3 munkanapon belül meghibásodik, azt a forgalmazó köteles kicserélni a (jótállási jegy, számla, üzembe helyezési szelvény) készülék tulajdonosának a vársárlás helyén, feltéve, ha a hiba rendeltetésszerű használat alatt következett be, a megfelelő dokumentumokat be tudja mutatni és a termék gyári csomagolása megvan.

Tekintettel arra, hogy a berendezések állás közben is romolhatnak ezért (ha a terméket nem helyezték üzembe) a vásárlást követő 30. nap elteltével megkezdődik a jótállási idő.

Kérjük a vásárlás után a berendezéshez mellékelt kezelési utasítását és a garanciafüzetet olvassa el! Kérjük, hogy a beüzemelést követően követelje meg a beüzemelő szakszerviztől, hogy tartson oktatást a szakszerű üzemeltetésről.

A készülék meghibásodását a garancia jegyen feltüntetett beüzemelőnél kell bejelenteni.

A készülék üzembe helyezése és beállítása nem tartozik a jótállási javítási kötelezettségek körébe!

A hosszú ideig és nem megfelelő körülmények között történő tárolás az elektronikus fogyasztási cikk műszaki állapotának romlását idézheti elő.
Ez esetben a készüléket üzembe helyezés előtt át kell vizsgáltatni a biztonságos üzemeltetés érdekében.
Az átvizsgálás költsége szintén nem tartozik a jótállási kötelezettség körébe.


A garancia megszűnéseinek okai (ha a megbízott szerviz bizonyítja):

  • nem rendeltetésszerű használat
  • szakszerűtlen kezelés
  • átalakítás
  • helytelen tárolás
  • elemi kár
  • helytelenül kitöltött beüzemelési szelvény
  • az előírt karbantartás hiánya,
  • a karbantartás regisztrálásának hiánya
  • a karbantartás ténye nincs számlával alátámasztva.