A
  • korel-kddf-20den7-1_1.jpg
  • kddf20-1_1.jpg
  • kddf-1_1.jpg
  • korel-kddf-20den7-wifi_1.jpg
  • korel-kddf-20den7-qa3-ion-wifi_1.jpg
  • 1288754_7_1.jpg
  • kddf-20den7-qa3-wifi-ion_1.jpg

A kép illusztració

Korel KDDF-20DEN7-QA3 páramentesítő,ionizációs(20l/nap) + wifi

Web ID: 21099

Ár: 62,990 HUF / db

Gyártó:Korel
Súly:15.00 kg

Megrendelheti telefonon is: +36 (30) 646 3023

Választható fizetési módok: Előreutalás, Utánvét

Szállítási díj: 2,490 HUF (Futárszolgálat)

Szállítási idő: 3 munkanap

Készletállapot: Raktáron

Garancia: 1 év

Az árváltozás jogát fenntartjuk!
A feltüntetett árak internetes vásárlás esetén érvényesek!

Használati útmutató

Applikáció

Korel KDDF-20DEN7-QA3 párátlanító - erõs nedvesség ellen​ -

A korel páramentesítője segít elkerülni a penészes falakat és megszünteti a dohos szagokat.

Különösen jól teljesít a fürdőszobában, az alagsorban, a konyhában vagy a rosszul szellőző helyiségekben, tehát itt érdemes a leginkább használni a páraelszívó készüléket.

A relatív páratartalom 65% -a negatív hatással van a szervezetre, és növekszik a penészgomba kialakulásának kockázata.

A beépített páratartalom érzékelőnek köszönhetően a készülék automatikus módban segít állandósítani a megfelelő páratartalom értéket.


A páramentesítő gép működése

A készülék a hátulján szívja be a levegőt (ha nagyon vizes lenne valahol a fal, érdemes háttal arrafelé fordítani), majd hűtőközeg segítségével lehűti a beszívott levegőt, az abból kicsapódó párát pedig a készülék tartályába gyűjti. Utána  a levegő áthalad egy olyan részen, ahol visszamelegíti a gép, hogy jelentősen ne változtasson a helység hőmérsékletén, majd a készülék tetején kifújja a levegőt. Arra kell figyelni, hogy a levegő útját se a készülék hátulján, se a tetején ne zárjuk el.


Használata

A párátlanító készüléket egyszerű üzembe helyezni, csak csatlakoztatni kell az elektromos hálózathoz. Nem kell megijedni, ha nem indul el rögtön, 3 perces késleltetett indítás van a készülékeknél.

Ha fekve szállította, érdemes 12-24 órát állva hagyni bekapcsolás nélkül (mint a hűtőknél).

Ha a készüléket bekapcsoltuk, a kijelzőn megjelenik egy szám. Ez minden esetben a gép által érzékelt páratartalmat mutatja. 

Alapvetően kétféleképpen lehet használni: automatikus módon, vagy manuálisan beállítva. Ha manuálisan állítjuk be, figyelnünk kell arra, hogy egyik automata mód se legyen bekapcsolva: a MODE gomb felett nem világít egy LED sem. Ha ezt leellenőriztük, akkor a jobbra/balra nyilak segítségével beállíthatjuk, hogy a milyen páratartalmat szeretnénk az adott helységben. Pl.: a készülék 68 % páratartalmat mutat, mi viszont azt szeretnénk, hogy 50 legyen. fent leírtak alapján kikapcsoljuk az esetleg bekapcsolt automatikus módot és beállítjuk a balra nyíl segítségével 50%-ra. A készülék ilyenkor addig fog működni, míg el nem éri az általunk beállított páratartalmat, aztán kikapcsol. Ha a beállítottnál nagyobb páratartalmat érzékel, újra bekapcsol. Ezt egészen addig fogja folytatni, míg, meg nem telik a tartály, vagy ki nem kapcsoljuk. Amennyiben szeretnénk, hogy gyorsabban érje el a megadott páratartalmat, nyomjuk meg a FAN gombot. Ilyenkor a ventilátor a legnagyobb fordulaton fog működni, ilyenkor éri el a maximális m3/h légszállítást.

Ha automatikus módon szeretnénk használni, a MODE gomb segítségével kiválaszthatjuk a megfelelő programot:

A készüléket tudjuk időzíteni is: Ha a TIMER ON led világít, akkor be tudjuk állítani a jobbra/balra nyilak segítségével, hogy mennyi idő múlva kapcsoljon be és használja a beállított funkciókat. Ha TIMER OFF led világít, beállíthatja, mennyi idő múlva kapcsoljon ki a készülék. Az időzítés beállításokat nem őrzi meg, a készülékeket nem lehet napi, vagy heti, vagy ismétlődő programra beállítani.

Miután eldöntöttük melyik a legmegfelelőbb beállítás számunkra, a készülék elkezd dolgozni. Amikor megtelik a tartály a kijelző feletti piros LED világít és sípoló hangot ad, majd leáll, így a tartályból nem folyik ki a víz, nem áztatja el a helységet. A tartály egyszerűen ki kell venni, kiüríteni, majd ha visszahelyezzük, automatikusan újra indul (3 perces késleltetés!).

Ha áramkimaradás lenne, a készülék akkor is újraindul, nem kell újra beállítani.

Használhatjuk a készüléket komolyabb szárítási feladatokra is (pl. festés után), ilyenkor a készülék hátulján található vízelvezető csőcsonkra tudunk csatlakoztatni egy gumicsövet és elvezethetjük a vizet például  a padlóösszefolyóba. Így folyamatos módon használva nem telik meg a tartály, hanem egészen addig dolgozik a gép, míg le nem kapcsoljuk. Arra kell csak figyelni, hogy a készülékben nincsen szivattyú, így az elvezető cső mindenképpen lefele kell vezessen.

Ha már sokat használtuk érdemes a készülék hátulján lévő szűrőt elmosni, napos időben akár a friss levegőn kiszárítani, hiszen nagyon sok por, szennyeződés fennakadhat rajta. Ha időről időre letisztítjuk, gondoskodunk róla, hogy mindig ugyanolyan mennyiségű levegő tudjon áthaladni a készüléken.

A tartály is érdemes időről időre alaposan kimosni, hiszen a levegőből összegyűjtött víz is tartalmaz szennyeződéseket, melegágya lehet a baktériumoknak.

Ezen kívül, ha azt vesszük észre, kellemetlen szagú a levegő, amit kifúj a páramentesítő berendezés, évente egyszer érdemes klímafertőtlenítő spray-vel áttisztítani, fertőtleníteni. 


LED Páratartalom kijelző - Világosan megtervezett kezelőpanel a gombnyomással történő egyszerű beállításhoz.

Cont. (folyamatos párátlanítás) - A készülék folyamatosan megy, míg, meg nem telik a tartály. Ilyenkor nem tudunk páratartalmat állítani, a kijelzőn mindig az aktuális páratartalom jelenik meg.

SMD (okos párátlanítás) - A készülék beállítja az elérni kívánt páratartalmat 49%-ra. Innentől ugyanúgy működik, mint, ha manuálisan állítottuk volna be.

DRY (szárítás mód) - Kimondottan ruhaszárításra alkalmas funkcó.

Kivehető víztartály - 3 liter űrtartalommal és látható vízszintjelzővel.

Eltávolítható, mosható porszűrő - A folyó víz alatt történő egyszerű tisztításhoz - a higiénikus működés érdekében.

Nedvességérzékelő / nedvességmérő - A relatív páratartalom mindig könnyen szem előtt tartható. A készülék automatikusan kikapcsol, amint elérte a kívánt páratartalmat.

24 órás időzítő - Automatikus indításhoz vagy automatikus leállításhoz.

Automatikus újraindítás - Ha az egység áramkimaradás miatt váratlanul leáll, akkor a készülék az energia visszaállításakor az előre beállított beállításnál újraindul.

Hozzászólások

Írd meg a véleményed

A szükséges mezők (*) kitöltése kötelező. HTML kód nem engedélyezett.

Az adataim kezeléséhez hozzájárulok.

NévMéretLetöltés
kezelesi-utasitas-min_1-2_1.pdf396168 Kb Letöltés

Neked ajánljuk még

A
- 5 %
Ingyenes szállítás

Akciós ár 132,700 HUF

Nettó ár: 139,700 HUF

Ingyenes szállítás

Akciós ár 103,400 HUF

Nettó ár: 108,839 HUF